Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου

..είναι μια φιλοζωική ομάδα που μετράει μόλις 2 χρόνια ζωής. Πρόσφατα μάλιστα έγινε και επίσημο σωματείο. Οι εθελοντές αυτής της ομάδας, που είναι από όλα τα μέρη της Αθήνας, πηγαίνουν κάθε Σάββατο, χειμώνα, καλοκαίρι, στον Ασπρόπυργο, ταΐζουν τα αμέτρητα αδέσποτα της περιοχής και μαζεύουν από τις χωματερές πεταμένα ζώα, άρρωστα και κακοποιημένα.

Ο Ασπρόπυργος χαρακτηρίζεται ως ο σκουπιδοτενεκές των αδέσποτων της Αθήνας, στον οποίο καθημερινά συμπολίτες μας εγκαταλείπουν ζώα από όλες τις περιοχές της πόλης. Τα ζώα αυτά, που συχνά είναι πολύ άρρωστα, περιφέρονται σαν φαντάσματα ζώντας σε άθλιες συνθήκες και τρεφόμενα από τις χωματερές. Στη συνέχεια τα μέλη της ομάδας τα μεταφέρουν με δικά τους αυτοκίνητα σε κτηνιάτρους για να γίνουν καλά. Παράλληλα φτιάχνουν το προφίλ του κάθε ζώου στο διαδίκτυο και το προωθούν για υιοθεσία. Ο απολογισμός μάλιστα των δυο χρόνων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός: Η ομάδα αυτή, χωρίς καμιά βοήθεια από το Κράτος, έχει στειρώσει πάνω από 200 ζώα, έχει βρει σπίτι σε πάνω από 100 και έχει περιθάλψει αμέτρητα ακόμα.

Βρετανοί ανέβηκαν το Κιλιμάντζαρο για τα αδέσποτα του Ασπρόπυργου.
Αφιερωμένη στη νέα φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» είναι η προσπάθεια που έκανε αυτές τις μέρες μια ομάδα Βρετανών φιλόζωων να ανέβει το Κιλιμάντζαρο της Αφρικής. Ο Glenn Campbell, o Lance Arnold και αρκετοί άλλοι φίλοι τους από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας γνώρισαν το έργο της φιλοζωικής ομάδας από το facebook και εντυπωσιάστηκαν με την τεράστια προσπάθεια των Ελλήνων εθελοντών να ασχοληθούν με μια από τις πιο δύσκολες περιοχής της Ελλάδας, όσον αφορά τα αδέσποτα, που είναι ο Ασπρόπυργος. Το καλοκαίρι μάλιστα που μας πέρασε κάποιοι από αυτή την ομάδα των Βρετανών επισκέφτηκαν την Ελλάδα και είδαν από κοντά τη δράση των «Φαντασμάτων του Ασπρόπυργου».

Παρά λοιπόν τις δυσκολίες, οι περισσότεροι από τους αναβάτες αρρώστησαν και αποχώρησαν, ο Glenn και ο Lance έφτασαν, λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, μετά από πολλές περιπέτειες στην κορυφή του βουνού και σήκωσαν τη σημαία της ελληνικής φιλοζωικής ομάδας στο πιο ψηλό βουνό της Αφρικής. Τα έσοδα από την προσπάθεια αυτή θα δοθούν στα «Φαντάσματα του Ασπρόπυργου» για να πληρωθεί μέρος από τις τεράστιες οφειλές της ομάδας σε κτηνιάτρους και πανσιόν.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το έργο της ομάδας και να βοηθήσετε το έργο της επισκεφτείτε τη σελίδα της στο facebook: Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου.

Το συγκινητικό trailer για τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου.
Το trailer που θα δείτε είναι το δείγμα μιας ταινίας "μικρού μήκους" που είναι αφιερωμένη στα Φαντάσματα του Ασπροπύργου, στις εξορμήσεις τους και όχι μόνο… Φτιαγμένη με μεράκι από ένα ταλαντούχο παιδί τον Aντώνη Νταμπάνη και το AnimalHelp.gr που δημιουργήθηκε για να αναδείξει το έργο πολλών φιλοζωϊκών ομάδων.

Να θυμίσουμε ότι η ομάδα "Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου" δημιουργήθηκε μετά από έκκληση βοήθειας ανθρώπων που ζουν ή/και εργάζονται στην περιοχή για τα αδέσποτα ζώα τα οποία ζουν σε άθλια κατάσταση. Οι άνθρωποι αυτοί, ταΐζουν καθημερινά τα δεκάδες ζώα.

Οι αυξημένες ανάγκες όμως, μιας και τα ζώα είναι πάρα πολλά και τα περισσότερα άρρωστα, έφεραν τους ανθρώπους αυτούς σε συναισθηματικό αλλά κυρίως οικονομικό αδιέξοδο. Έπειτα από έκκληση των ανθρώπων αυτών και με πρωτοβουλία της Μαρίας Γιανούλη δημιουργήθηκε η ομάδα "Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου" στο Facebook.

Από κει και μετά ξεκίνησε ένας αγώνας από εθελοντές φιλόζωους πολίτες για την σίτιση αλλά και την ανακούφιση των ταλαίπωρων αυτών ζώων που δεν επέλεξαν να είναι εκεί και να ζουν έτσι.. κάποιος τα ''ΠΕΤΑΞΕ'' εκεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου