Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Βρείτε το χαμένο σας κατοικίδιο με το Petlocator

Επειδή συχνά τα χαμένα κατοικίδια είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, δύο Έλληνες φιλόζωοι δίνουν την λύση δημιουργώντας έναν διαδραστικό χάρτη για την αποτελεσματικότερη εύρεση τους.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα www.petlocator.gr που φιλοδοξεί να κάνει ευκολότερη την εύρεση χαμένων κατοικίδιων, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Βασίζεται σε ένα διαδραστικό χάρτη της Google, όπου βρίσκονται καταχωρημένες ανά περιοχή αναρτήσεις ανθρώπων που έχασαν τα ζώα τους, ενώ όσοι βρήκαν κάποιο χαμένο ζώο μπορούν να το κοινοποιήσουν στην κατάλληλη περιοχή του χάρτη.

Όπως εξηγεί το ζευγάρι που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της σελίδας: «Η ιδέα της δημιουργίας προήλθε από τις αναρτήσεις πολλών ατόμων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο, που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Οι αναγγελίες απώλειας αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες, υπάρχει σύγχυση και άγνωστη εγκυρότητα πληροφοριών με τους δείκτες εύρεσης να είναι χαμηλοί καθώς και η επανένωση ή μη με το κατοικίδιο παραμένει άγνωστη προς το κοινό».

Στην ιστοσελίδα, οι δημιουργοί της έχουν προνοήσει για τη δημιουργία ειδικού πεδίου, όπου οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν περιπτώσεις κακοποίησης ζώου και κατόπιν οι διαχειριστές του site ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς.

[Πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου